Vattendrivande te

vattendrivande teVattendrivande te kan göra under för orken.  När kroppen lider av en vätskeansamling kan det kännas som att man har lagt på sig flera kilon på kroppen. Vattenansamling i kroppen kan man exempelvis få efter att ha ätit mat med mycket salt i. Andra livsmedel som är vattenansamlare inkluderar:

  • ✔ Kaffe
  • ✔ Färdiglagad eller stekt mat
  • ✔ Konserver
  • ✔ Läsk

Andra orsaker som gör att kroppen har lättare för att samla på sig vatten är om man av någon anledning har överbelastade njurar, eller vid hormonella obalanser i kroppen exempelvis vid en graviditet eller menstruation. Kroppen kan samla på sig mycket vätska och det märks genom att huden känns anspänd och du kan känna dig tung i kroppen. Helt enkelt känns ett obehag i kroppen vid en vattenansamling. Med hjälp av kosttillskott och en ändring av kosten kan en vattenansamling försvinna på en månad.

Vätskedrivande piller

Det enklaste sättet att driva ut vätskeansamlingar i kroppen är genom att använda ett vätskedrivande piller.  De innehåller ofta samma örter som vätskedrivande te men är lättare att använda eftersom man bara behöver svälja ett piller en eller två gånge om dagen.  Om du föredrar ett vätskedrivande te så hittar du bra alternativ längre ner på sidan.

Vätskedrivande pillerOmdömeBetygKöp hos
Bäst i test Vätskedrivande piller
Core waterloss är ett mycket bra vätskedrivande piller som gör det enkelt att driva ut vatten ur kroppen. Innehåller en mix av olika örter såsom maskros, tranbär och fikonkaktus. köp här

För att förhindra vattenansamling i kroppen

Vid matlagning kan man prova att krydda med örter, vinäger, citron, vitlök eller lök istället för färdiga kryddor som annars är vanliga att använda. De innehåller stora mängder salt som är en av orsakerna till vätskeansamling i kroppen. Försök även att äta mat med en låg del natrium. Fördelaktig för att förhindra att vätska ansamlas är att äta mat som är rik på grönsaker. Även bananer då de är rika på kalium.

Vatten driver ut och har en renande effekt på kroppen. Drick minst två liter vatten om dagen. Är det svårt att få i sig den stora mängden kan det fungera lättare att pressa i lite citronsaft i vattnet.

Att röra på sig hjälper cirkulationen i kroppen, vilket har en positiv inverkan om du vill undvika vätskeansamling.

Om du du vill ha mer hjälp på traven för att få bort vätskeansamlingen rekommenderas det att man dricker vätskedrivande teer. Nedan finner du teer för ändamålet:

Vätskedrivande te

Grönt te

Grönt te är en ört som sägs bidra till att de vätskedrivande effekterna förhöjs. Det gröna teet hjälper även kroppen att eliminera överflödigt fett. Det gröna teet främjar produktionen av urin och har en avgiftande effekt på kroppen. Det hjälper inte bara till att rensa ut giftiga substanser som samlas i kroppen, utan tar även bort överflödig vätska minskar och inflammationer. För att få ett bra resultat bör du dricka upp till tre koppar om dagen, tillsammans med mycket för att få bästa effekt.Grönt te är enkelt att hitta i butiker, och om du sötar det med honung istället för socker blir det mer hälsosamt. Ett tips är att använda nyttig chaga honung.  Läs mer om grönt te.

Bästa göna teOmdömeBetygKöp hos
Bäst i test grönt te
North and South fair trades darjeeling te med te skördat under vårblommningen är det bästa gröna te vi har testat. Detta Darjeeling te håller mycket hög kvalitet och ör mycket gott. Det är också givetvis ekologiskt odlat och fair trade. köp här

Maskros te

Maskros har en avgiftande effekt på kroppen. Maskros främjar även njurarnas funktion och rensar blodet. Att dricka maskroste kan alltså hjälpa dig att bli av med vätskeansamlingar i kroppen. Fördelaktigt dricks en kopp på morgonen och en på eftermiddagen för bästa effekt. Det går att köpa färdigt maskroste eller så köper man maskrosblad eller blommor och kokar dem i vatten. När det kokat ett tag silas bladen bort och teet kan drickas därefter.

Bästa Maskros teOmdömeBetygKöp hos
Bäst i test maskroste
Vild EKO:s ekologiska maskros te är det bästa vi har prövat. Teet är gjort på maskrosen rot och har en lång rad hälsofördelar. Vid sidan av att vara vattendrivande kan det även rena blodet och stimulera bukspottskörteln. Ett gott te som har stark vätskedrivande effekt. köp här

Björklövste

Björklöv innehåller stora mängder av kaliumsalter, vilket hjälper till med en vätskedrivande effekt. Björklövste har även en positiv effekt på matsmältningen, samt att det sägs bota urinvägsinfektioner. Björklöv hittar man lättast i hälsokostbutiker. Björklövste finns i pulverform och de tillbereds genom att en matsked blandas i en kopp med kokande vatten, låt det sedan dra i några minuter. För bästa effekt dricker du en kopp av teet på morgonen och en på eftermiddagen.

BjörklovsteOmdömeBetygKöp hos
Bäst i test björklöv
Bra billiga torkade björklöv. Bra storlek för att koka te. köp här

Boldote te

Boldoteblad innehåller alkaloiderna isokinolin och quinolizidin, vilka främjar en god cirkulation i kroppen. Att få fart på cirkulationen har en positiv effekt om man vill få bort vätskeansamlingar. Rekommenderat är att koka te bryggt på Boldoblad och dricka det två gånger om dagen. Koka upp sex blad till en kopp med te. Låt det sedan dra i några minuter innan du dricker det.

Vi vet för närvarande ingen bra online butik som säljer Boldo te.

Åkerfräken te

En annan växt som är full av mineraler som kalium, magnesium och kiseldioxid är Åkerfräknar. Förutom att den återställer kroppens mineraldepåer är den även vätskedrivande och har en avgiftande effekt på kroppen. En annan positiv effekt med den här växten är att den motverkar och stoppar diarréer. Te gjort på Åkerfräknar dricks två ggr om dagen och doseringen är en tesked som hälls i en kopp kokande vatten. Låt sedan teet dra i några minuter innan du dricker det. En god ide är att blanda i lite lakrits eller mynta i teet för en god smak.

Bästa åkerfräken teOmdömeBetygKöp hos
Bäst i test åkerfräken te
Örtagubbens åkerfräken är ett gott ekologiskt örtte. Teet håller hög kvalitet och är gjort på hela växten. Det är det bästa åkerfräken te som vi har prövat. Örtagubbens åkerfräken har en frisk bitter smak. köp här
Bäst i test åkerfräken påste
Salus Åkerfräken te är ett mycket bra alternativ om du föredrar ett påste. Teet håller hög kvalitet och är ekologiskt. Det har rensats för hand. Te påsarna innehåller mycket åkerfräken och kan användas för att göra mer än en kopp te. köp här